background

Malina - Liofilizowana - 25g

Maliny liofilizowane są smaczne, aromatyczne i w 100% naturalne. Nie zawierają cukru dodanego czy konserwantów. Liofilizowane maliny zachowują swój smak i aromat, a także są bogate w składniki odżywcze. Zawierają między innymi witaminę C, B oraz E. Dodatkowo mają duże ilości magnezu, żelaza oraz potasu.

Malina - Liofilizowana - 25g

Malina - Liofilizowana - 25g - KUP TERAZ

Przepyszne maliny liofilizowane - z ekologicznych upraw

Wiele osób gdy słyszy maliny liofilizowane zastanawia się co to jest. A to nic innego jak zwykłe maliny, które poddano specjalnemu procesowi suszenia. Usuwa się z nich od 80 do aż 90% wody. Ogromną zaletą tej naturalnej konserwacji owoców jest fakt, że nie tracą one przy tym żadnych wartości odżywczych. Maliny konserwowane tą metodą zachowują swój naturalny kolor, kształt oraz aromat. Są doskonałe zarówno do deserów, jak i musli, wypieków czy do herbaty. Można z nich także zrobić pyszny, naturalny kompot - nawet zimą!
Doskonale komponują się z jogurtami i galaretkami, ale można je także stosować jako samodzielną przekąskę. Większość osób poddaje maliny liofilizacji, żeby móc później zimą lub jesienią przypomnieć sobie smak lata. Maliny liofilizowane dużo prościej się przechowuje, niezależnie od pory roku. Zaleca się korzystanie z malin, które pochodzą z ekologicznych upraw. Nie zawierają wtedy szkodliwych pestycydów oraz ma się gwarancję, że nie były nawożone mocno chemicznymi nawozami.

Ostatnio na blogu

Image

Jak wybrać olej kokosowy?


Dlaczego oleje kokosowe się od siebie różnią? Poznaj najważniejsze czynniki wpływające na jakość oleju kokosowego.

Czytaj więcej
Image

Rodzaje ryżu – jaki ryż wybrać?


Dlaczego oleje kokosowe się od siebie różnią? Poznaj najważniejsze czynniki wpływające na jakość oleju kokosowego.

Czytaj więcej