background

Blog

Czy można bezpiecznie smażyć na oliwie z oliwek?

Czy można bezpiecznie smażyć na oliwie z oliwek?

*Czy można smażyć na oliwie z oliwek?* Pytanie to wbrew pozorom nie jest tak oczywiste, jakby się to wydawało na pierwszy rzut oka. Z jednej strony słyszy się dookoła, że oliwa powinna być używana tylko na zimno jako dodatek, np. do sałatek, gdyż podczas smażenia traci swoje właściwości. Inni natomiast, w...

Czytaj więcej »

Mąka kasztanowa - właściwości i zastosowanie

Mąka kasztanowa - właściwości i zastosowanie

*Wartości odżywcze mąki kasztanowej *sprawiają, że coraz więcej osób postanawia po nią sięgnąć. Porównując ją do innych wyrobów wyprodukowanych z orzechów, cechuje się ona niską zawartością tłuszczu, a także dobrym źródłem białka oraz węglowodanów. Mąka kasztanowa, jak sama jej nazwa na to wskazuje,* produkowana jest z jadalnych kasztanów*. Zapoznaj się z poniższym...

Czytaj więcej »