BIO cukier kokosowy ma niski indeks glikemiczny i delikatny smak. Ma także jasną barwę - im ciemniejszy cukier kokosowy, tym bardziej przepalony jest! Dlatego należy zadbać o to, by kupować cukier kokosowy ekologiczny ze sprawdzonych sklepów ze zdrową żywnością. Tylko wtedy zyska się pewność, że taki cukier kokosowy jest faktycznie eko i będzie miał swój nietypowy, unikatowy smak.
BIO Cukier Kokosowy - Premium - Ekologiczny - 500g - KUP TERAZ
BIO cukier kokosowy - alternatywa dla zwykłego cukru
BIO cukier kokosowy powstaje w procesie gotowania soku z pąków palmy kokosowej. Cukier krótko gotowany jest najbardziej wartościowy, ponieważ zawiera najwięcej wartości odżywczych. Jednocześnie najtrudniej go uzyskać. Cukier kokosowy BIO jest doskonały do słodzenia deserów (w tym wypieków) oraz musli czy napojów (koktajle, smoothie). Niektóre osoby dodają go także do odżywek białkowych.
Można go użyć do produkcji własnych wypieków - batonów, ciastek czy ciast. To dużo zdrowsza alternatywa dla klasycznego białego cukru. Bio cukier kokosowy ze względu na niski indeks glikemiczny jest polecany osobom, które muszą trzymać się diety cukrzycowej. Należy jednak spożywać go rozważnie, ponieważ wciąż jest to cukier i jego nadmiar może przyczynić się do zwiększenia masy ciała. Oszczędne stosowanie BIO cukru ma jednak wiele zalet, dlatego warto rozważyć wprowadzenie go do swojej kuchni.